Vår matfilosofi

På Vasamuseets Restaurang tänker vi både på miljön och på djur därför är vårt kött och vår fisk, våra grönsaker och mejeriprodukter till stor del närproducerade och ekologiska. Vi är noga med att transporter, förpackningar, och rengöringsmedel har så liten inverkan på miljön som möjligt.

Vi samarbetar med bland annat Grönskashallen Sorunda, Fiskhallen Sorunda, La Ferme Landaise som vi köper svenskt vilt ifrån, Fällmans kött, Bergfalk och Warbo Kvarn som är kravcertifierade. All vår mjölk och grädde är självklart ekologisk. Dessutom har vi ett brett sortiment av ekologiska viner på vår vinlista. Kaffet vi serverar är ekologiskt och rättvisemärkt. En annan leverantör vi är glada för är Rescued som tar hand om restprodukter från handlare och butiker och förvandlar det till juice i stället för att slängas.

Genom samarbetet med organisationen Hållbara Restauranger arbetar vi kontinuerligt med att minska vår miljöpåverkan. Vi har bland annat plockat bort så mycket plast vi förmår och har egentligen bara kvar plastfilm i köket och plast kring de förpackningar som levereras till oss. Allt engångsmaterial är tillverkat av socker eller återvinningsbart material.

Vi vill värna om den Svenska husmanskosten, då detta är något vi är stolta över och brinner för. Vi har självklart alltid vegetariskt på menyn och tillgodoser alltid all annan specialkost i den mån vi kan.