Vasas trerätters julmiddag i skeppshallen 2023
Gäller perioden 20/11 – 20/12
Till årets julmeny har vi handplockat råvaror från närliggande gårdar och från leverantörer i norr och satt ihop våra julfavoriter med klassiska svenska smaker. Allt är lagat från grunden med ekologiskt fokus av köksmästare Niklas Erneberg och hans skickliga kockar. Anders Cedermark, restaurangchefen, har kryddat några av snapsarna själv och dessutom plockat ihop trevliga viner och annan dryck för de som önskar (se separat dryckeslista).
MENY
Förrätt
Klarinlagd sill med äggulekräm, syrad grädde, hyvlad silverlök och kavringskrutonger
Varmrätt
Kalventrecote med rödvinsås smaksatt med apelsin och stjärnanis, potatiskaka, prästostkräm och picklad rödlök
Dessert
Chokladpastej med hjortronmylta, rostad mandel och hjortronsorbet
950 kr. exkl. moms
Vid ändring av antal gäster, vänligen se bifogade avbeställningsregler. Antalet gäster skall vara konfirmerat senast 1 månad före arrangemanget. Vi kan tillgodose kostavvikelser men dessa måste meddelas senast 2 veckor i förväg.
Hela sällskapet äter samma meny förutom de som har allergier eller är vegetarianer/veganer. Detta ska beställas senast 2 veckor innan middagen. Vi tar endast hänsyn till gäster med allergier och religiösa preferenser samt vegetarianer och veganer.
Vid beställningar med färre än 35 personer tillkommer en extra avgift om 4 800:- (exkl. 25 % moms).
Önskas bar och dans i restaurangen efter arrangemang i Skeppshallen debiteras en startavgift om 10 000:- (inkl. 25 % moms) minus den totala barförsäljningen (faktureras i efterhand). Detta måste förbokas i god tid innan besöket för att inte lokalen ska bokas av annat sällskap. Vid frågor om detta, kontakta Anders Cedermark på restaurangen; 08-661 16 20
Vid middagar ute i Skeppshallen tillkommer en lokalhyra, kontakta Vasamuseets Evenemangskontor för information. Tel 08-519 548 70, e-mejl; bokningen.vasa@smtm.se
I Skeppshallen kan vi erbjuda plats för upp till 800 sittande gäster.