Middagsmenyer

Vasas meny 1

Förrätt

30 gram löjrom serveras med brioche, lök x 2, syrad grädde och citron

Varmrätt

Vasas surf and turf; mjukbakad oxfilé med en hummerstjärt, dragonsmör, rödvinssås, potatiskaka smaksatt med getost och smörbakad röd endive
(april t.o.m. juni så byts endiven ut mot vit sparris)

Dessert

Blåbärspannacotta med bakad vit chokladkaka, lemon curd, torkade blåbär och vit chokladsnö

1150:-

Vasa meny 2

Förrätt

Vasas Skagenröra med riven pepparrot, löjrom och nybakad minikavring

Varmrätt

Bakad rödingfilé med tryffelmajonnäs, svartrötter med gräslök, smörgåskrasse och rostad blomkål

Eller

Ballotine på pärlhöna (fylld med konfiterat pärlhönslår) serverad med dragonvelouté och vår gnocchi

Dessert

Äppeltartelett med kavringssmulor, kanelglass och äppelchips

Under juni t.o.m. augusti ersätts äppeldesserten av;

Färska jordgubbar med fläderlag, vaniljglass och jordgubbssmulor

725:-

Vasa meny 3

Förrätt

Under september t.o.m. mars:

Hällestadsvamp med gravad äggula, svampbuljong och en vildsvinsrilette

Under april t.o.m. augusti: 

Vit eller grön sparris (beroende på vilken tid på våren/sommaren) med havtornsmajonnäs, brynt smörpulver, forellrom, surdegskrutonger och sommarörter

Varmrätt

Under september till april:

Brässerad- och rödvinsmarinerad oxkind med rostade morötter, morotspuré, rödvinssås och tryffel

Under maj t.o.m. augusti

Kalvkind med syrlig dillsås, knippmorötter och dillslungad färskpotatis

Dessert

Pinne med Salmbärsglass serverad med salmbärssås, minimarshmallows och krossade mandelflarn

825:-

Meny 4

Vasas moderna svenska klassiker

Förrätt

Pelle Janzon; tunt bankad biff med löjrom från Kalix, Västerbottenkräm, hyvlad rödlök, surdegskrutonger och smörgåskrasse

Varmrätt

Bakad torskrygg med handskalade räkor, rostad sötpotatiskräm,
raspad pepparrot och brynt smör

Dessert

Chokladbrownie  med blåbärsorbet, karamelliserat bovete och torkade blåbär

785:-

Meny 5

Vasas Svenska Klassiker

Förrätt

Vasas skagenröra toppad med lite löjrom och våran bakade minikavring

Varmrätt

Wallenbergare med brynt smör, små gröna ärtor, rårörda lingon och potatispuré

Dessert

Inkokt vaniljpäron med After Eightglass och mandelflarn

705:-

Hållbarhetsmeny

Allt som serveras på den här menyn är miljömärkt i form av att det är ekologiskt, ASC-märkt, närproducerat och/eller har annan miljömärkning

Förrätt

Lättgravad ekologisk lax med illgrön dillmajonnäs, rostade ekologiska pumpafrön, ekologisk rättika och örter från Finland

Varmrätt

Svensk gårdsbiff med bakade lökar, kraftig rödvinsås, potatis- och Västerbottenskaka samt lökkräm

Dessert

Vaniljparfait med ekologiska rårörda hjortron, rostad mandel och små maränger

845:-

Vegetarisk meny

Förrätt

Bakad rotsellericarpaccio med bakat ägg, ruccolamajonnäs, ruccola,
Parmigiano Reggiano och karamelliserat bovete

Varmrätt

Hel rostad ekologisk blomkål med svamp från Hällestad, Belugalinser, tryffelvelouté, riven tryffel och smörgåskrasse

Dessert

Äppeltartelett med kavringssmulor, kanelglass och äppelchips

695:-