Vasas trerätters julmiddag i skeppshallen 2025
Gäller perioden 22/11 – 21/12
Till årets julmeny har vi handplockat råvaror från närliggande gårdar och från leverantörer i norr och satt ihop våra julfavoriter med klassiska svenska smaker. Allt är lagat från grunden med ekologiskt fokus av köksmästare Niklas Erneberg och hans skickliga kockar. Anders Cedermark, restaurangchefen, har kryddat några av snapsarna själv och dessutom plockat ihop trevliga viner och annan dryck för de som önskar (se separat dryckeslista).
MENY
Förrätt
Granatäpplegravad laxloin serverad med havtorn- och morotskräm, torkad svartkål, äggulekräm, rättika och örter
Varmrätt
Kalvfilé serverad med potatiskaka, rödvinssås smaksatt med stjärnanis och fikon. Glöggbrässerad rödkål
Dessert
Chokladmousse med hallonkompott
Saffran- och ingefärsparfait samt mandelflarn
925 kr. exkl. moms
Vid ändring av antal gäster, vänligen se bifogade avbeställningsregler. Antalet gäster skall vara konfirmerat senast 1 månad före arrangemanget. Vi kan tillgodose kostavvikelser men dessa måste meddelas senast 2 veckor i förväg.
Hela sällskapet äter samma meny förutom de som har allergier eller är vegetarianer/veganer. Detta ska beställas senast 2 veckor innan middagen. Vi tar endast hänsyn till gäster med allergier och religiösa preferenser samt vegetarianer och veganer.
Vid beställningar med färre än 36 personer tillkommer en extra avgift om 8000:- (exkl. 25 % moms).
Önskas bar och dans i restaurangen efter arrangemang i Skeppshallen debiteras en startavgift om 10 000:- (inkl. 25 % moms) minus den totala barförsäljningen (faktureras i efterhand). Detta måste förbokas i god tid innan besöket för att inte lokalen ska bokas av annat sällskap. Vid frågor om detta, kontakta Anders Cedermark på restaurangen; info@vasamuseetsrestaurang.se
Vid middagar ute i Skeppshallen tillkommer en lokalhyra, kontakta Vasamuseets Evenemangskontor för information. Tel 08-519 548 70, e-mejl; bokningen@vasamuseet.se
I Skeppshallen kan vi erbjuda plats för upp till 700 sittande gäster.