Julmiddag i Vasamuseets Restaurang 2025
Gäller perioden 22/11 – 21/12
Till årets julmeny har vi handplockat råvaror från närliggande gårdar och från leverantörer i norr och satt ihop våra julfavoriter med klassiska svenska smaker. Allt är lagat från grunden med ekologiskt fokus av köksmästare Niklas Erneberg och hans skickliga kockar. Anders Cedermark, restaurangchefen, har kryddat en snaps själv (dill, citron och fänkål) och dessutom plockat ihop trevliga viner och annan dryck för de som önskar (se separat dryckeslista).
Vi serverar julmiddagen vid bordet, på våra ekplankor, förutom varmrätten som kommer på tallrik.
Innan middagen serverar vi ett glas hemgjort glögg och pepparkaka.
MENY
Första serveringen
Klarinlagd sill med picklad lök, äggkräm, rågsmulor och krasse
Hasselbackspotatis med löjrom och syrad grädde
Laxtartar med forellrom
Fläskterrin med grov senap och tunnbrödschips
Gravad entrecôte fylld med svampkräm serverad med picklade kantareller och lingon
Andra serveringen
Kalvfilé serverad med glöggbrässerad rödkål, potatiskaka samt rödvinssås smaksatt med stjärnanis och fikon.
Tredje serveringen
Friterad Camembert med hjortron
Creme brûlèe på apelsin
Chokladmousse med hallon
Wienernougat
Menypris: 995 kr.
För frågor gällande visning av Vasaskeppet vänligen kontakta Vasamuseets evenemangskontor, tel: 08-519 548 70, måndag-fredag kl 9.00-12.00. E-post: bokningen@vasamuseet.se
Vid ändring av antal gäster, vänligen se bifogade avbeställningsregler. Antalet gäster skall vara konfirmerat senast 1 månad före arrangemanget. Vi kan tillgodose kostavvikelser men dessa måste meddelas senast 2 veckor i förväg.
Vid beställningar med färre än 36 personer tillkommer en extra avgift om 8 000:-
Du kan även ladda ner våra priser och villkor här.
12 % moms ingår på ovanstående pris. Dryck tillkommer enligt separat dryckeslista. Med reservation för ev. ändringar.
I restaurangen kan vi erbjuda plats för upp till 160 sittande gäster.









