Välkommen till Vasamuseets Restaurang

Julmeny i Skeppshallen

Julmeny i Skeppshallen 2018

 Gäller perioden 26/11 – 21/12

Till årets julmeny har vi handplockat råvaror från närliggande gårdar och från leverantörer i norr och satt ihop våra julfavoriter med klassiska svenska smaker. Allt är lagat från grunden med ekologiskt fokus av köksmästare Niklas Erneberg och hans skickliga kockar. Rätterna serveras vid bordet på ett familjärt och stämningsfullt vis (bordsbuffé). Anders Cedermark, restaurangchef, har kryddat några av snapsarna själv och dessutom plockat ihop trevliga viner och annan dryck för de som önskar (se separat dryckeslista).

OBS! Vår bordsbuffé gäller upp till 200 personer. Över 200 personer erbjuder vi samma rätter, serverade till bords på tallrik.


 MENY

Ett glas hemgjord glögg med russin och mandlar alternativt ett glas Castell blanc Cava. Beställes innan.

Första serveringen
3 sorters sill (löksill, hjortronsill och senapssill) med gårdsgräddfil, Västerbottensost, fänkåls- och kumminknäcke, Skagenröra toppad med sikrom, gravad lax med hovmästarsås och ekologisk gotländsk potatis

Andra serveringen
Lufttorkad fläskkarré, björnkorv och rökt lamm med Vasa´s egna grova cidersenap, picklade granskott, getostkräm och tunnbrödscrisp

Tredje serveringen
Fjällröding med saffranssås, forellrom, rostad blomkål och syrad fänkål
eller
(ni beställer en utav varmrätterna 1 månad innan. Hela sällskapet äter samma meny förutom allergener)

Renkalvstek med viltsky, picklade kantareller, svartrotspuré och savoykål

Fjärde serveringen
Saffranpannacotta med pepparkakssmulor, körsbärssorbet och apelsingelé
Pris: 795 kr

Extra om man vill;
Tre svenska gårdsostar med kvittenmarmelad samt ett frukt- och nötbröd (Beställes innan middagen) 125 kr

12 % moms ingår på ovanstående pris. Dryck och lokalhyra tillkommer. Med reservation för eventuella ändringar.


Vid ändring av antal gäster, vänligen se bifogade avbeställningsregler. Antalet gäster skall vara konfirmerat senast 1 månad före arrangemanget. Vi kan tillgodose kostavvikelser men dessa måste meddelas senast 2 veckor i förväg.

Vid beställningar med färre än 35 personer tillkommer en extra avgift om 6 000:- (inkl. 25 % moms).

Önskas bar och dans i restaurangen efter arrangemang i Skeppshallen debiteras en startavgift om 10000:- (inkl. 25 % moms) minus den totala barförsäljningen (faktureras i efterhand). Detta måste förbokas i god tid innan besöket för att inte lokalen ska bokas av annat sällskap. Vid frågor om detta, kontakta Anders Cedermark på restaurangen; 08-661 16 20.

Vid middagar ute i Skeppshallen tillkommer en lokalhyra, kontakta Vasamuseets Evenemangskontor för information tel 08-519 548 70, e-mejl; bokningen.vasa@maritima.se Du kan även ladda ner våra priser och villkor här.

I Skeppshallen kan vi erbjuda plats för upp till 800 sittande gäster.

Skicka en offertförfrågan

Jul_1000x600_opt

opt_DSC7644

opt_Vasa-jul-715