Vasas påskmeny

Innehållet i Vasamuseets Restaurangs påskkasse baseras på fina handplockade råvaror och vi tillagar allt från grunden hos oss.

Påskmenyn inleds med ett litet klassiskt svenskt smörgåsbord som sedan följs av en välkomponerad varmrätt och en härlig dessert.

Vi erbjuder också en vegetarisk påskmeny och några klassiska råvaror vi tycker kan behövas till påskfirandet.

Vasas
Påskmeny

Ett litet svenskt smörgåsbord

Inlagd sill, ört och vitlöks gravad strömming, gravad lax med hovmästarsås, skagenröra, kokt ägg med sikrom, vårat knäckebröd, Västerbottensost och lite gotländsk potatis

Lammytterfilé med potatis och getostkaka, rostad vitlökssky och blandade färska bönor

Vit chokladmousse med lemoncurd, krossade drömmar och färska hallon

495:- per person

Vegetarisk
påskmeny

Rostad morotssoppa med bakat ägg och rostade pumpafrön

Grön sparris med stekt ost från Löfstad, rostade mandlar, skott samt tryffelkräm.

Vitchokladmousse med lemoncurd, krossade drömmar och färska hallon.

395:- per person

Klassiska råvaror och tillbehör

Ostlåda från Androuet med 4 ostar och en marmelad, för 2 personer 245:-

Ostlåda från Androuet med 4 ostar och en marmelad, för 4 personer 405:-

Inlagd sill 150g 55:-

Ört och vitlöks gravad strömming 150g 75:-

Kalix löjrom 30 gram från Jönköfiskarn 175:-

Vasa´s knäckebröd 100g 59:-

Vasa´s kavring 79:-

Vasas egna köttbullar 400g 65:-

Marsipantupp, handgjord av Bageriet Bak ca 100g 130:-

Ägg från Sanda, Ekologiska, 4, 6 eller 15 st 39:- / 55:- / 115:-