Vasas midsommarkasse

Här kommer ytterligare en högtidskasse från Vasamuseets Restaurang med det som vi tycker hör midsommaren till. Vi börjar med sill, sedan en härlig köttbit att grilla eller steka och till avslutning bär i form av jordgubbar med tillbehör.

Meny

Förrätt

Lerpottasill: Matjessill från Norröna, med färskpotatis, gräslök, rödlök, bakat ägg, syrad grädde och brynt smör.

Varmrätt

Svensk entrecôte att grilla, potatiskaka med Västerbottensost, kraftig rödvinssås, café de Parissmör, vaxbönor, haricots verts, grön sparris och schalottenlök.

Eller

Rödingfilé med Champagnesås, potatiskaka med Västerbottensost, vaxbönor, haricots verts, grön sparris och schalottenlök.

Efterrätt

Smultronpannacotta med jordgubbar, mynta och limesocker samt mandelflarn.

495:- per person