Julmeny i Skeppshallen 2019

 Gäller perioden 25/11 – 20/12

Till årets julmeny har vi handplockat råvaror från närliggande gårdar och från leverantörer i norr och satt ihop våra julfavoriter med klassiska svenska smaker. Allt är lagat från grunden med ekologiskt fokus av köksmästare Niklas Erneberg och hans skickliga kockar. AndersCedermark, restaurangchefen, har kryddat några av snapsarna själv och dessutom plockat ihop trevliga viner och annan dryck för de somönskar (se separat dryckeslista).

 MENY

Ett glas hemgjord glögg med russin och mandlar alternativt ett glas Castell blanc Cava. Beställes innan.

Första serveringen
Hjortroninlagd sill med crème fraiche, kavringskrutonger, picklad schalottenlök och krasse

Andra serveringen
Ren råbiff med granskott, tranbär, riven äggula, grov senap och jordärtskockschips

Tredje serveringen
Smörstekt hälleflundra serveras med grönärtspuré, rökt sidfläsk och vittvinsås

eller

Confiterad fläsksida med Äppelpuré på Granny Smith, rödkål, palsternackskräm, äppelsky och valnötter

(ni beställer en utav varmrätterna 1 månad innan. Hela sällskapet äter samma meny förutom allergener)

Fjärde serveringen
Pepparkaksbrownie med mandel, apelsinglass och vit chokladsnö

Pris: 795 kr

Extra om man vill;
Tre svenska gårdsostar med kvittenmarmelad samt ett frukt- och nötbröd (Beställes innan middagen). 125 kr

12 % moms ingår på ovanstående pris. Dryck och lokalhyra tillkommer. Med reservation för eventuella ändringar.

Vid ändring av antal gäster, vänligen se bifogade avbeställningsregler. Antalet gäster skall vara konfirmerat senast 1 månad före arrangemanget. Vi kan tillgodose kostavvikelser men dessa måste meddelas senast 2 veckor i förväg. 

Vid beställningar med färre än 35 personer tillkommer en extra avgift om 4 800 :- (exkl. 25 % moms). 

Önskas bar och dans i restaurangen efter arrangemang i Skeppshallen debiteras en startavgift om 10 000 : – (inkl. 25 % moms) minus den totala barförsäljningen (faktureras i efterhand). Detta måste förbokas i god tid innan besöket för att inte lokalen ska bokas av annat sällskap. Vid frågor om detta, kontakta Anders Cedermark på restaurangen; 08-661 16 20 

Vid middagar ute i Skeppshallen tillkommer en lokalhyra, kontakta Vasamuseets Evenemangskontor för information. Tel 08-519 548 70, e-mejl; bokningen.vasa@smtm.se Du kan även ladda ner våra priser och villkor här. 

I Skeppshallen kan vi erbjuda plats för upp till 800 sittande gäster.