Förrätter

Hummer- och Cognacsoppa med hackad hummer, pilgrimsmusslor och dill. (max 200 gäster)
Hunter´s Sauvignon Blanc 2011, Nya Zeeland

Vasas Skärgårdstallrik (senapsgravad strömming, sherrysill, gravad lax, kräftskagen, Västerbottensost), rågknäcke.
Gentil Hugel 2013, Hugel et Fils, Alsace, Frankrike Alt. Mellanöl

Anisgravad lax med gräslöksemulsion och balsamicokräm.
Gewurztraminer Hugel 2012, Hugel et Fils, Alsace, Frankrike

Vasas kräftskagen smaksatt med kräftfond och krondill på kavring. (september-november)
Hunter´s Sauvignon Blanc, Nya Zeeland, 2011

Potatis- och pepparrotsterrin med gravad lax och Kalixlöjrom. Syltad rödlök och citronkräm.
Pouillly-Fumé Villa Paulus 2011, Masson-Blondelet, Loire, Frankrike

Säsongens färska sparris med kall smörsås och chips på lufttorkad Nibbleskinka. (april-juni)
Chablis 2013, Joseph Drouhin, Bourgogne, Frankrike

Enbärsrökt ren från Kangas (souvas) med konfiterad äggula, dragonbröd och sojamajonnäs.
Guardian Peak SMG 2012, Sydafrika

Ankbröst med rökt rotselleripuré och söt tranbärssås.
Hofstätter Pinot Grigio, J. Hofstätter, Alto Adige, Italien, 2013

 

Varmrätter

Honungshalstrad rimmad röding med savojkålsterrin och bondbönor. Vittvin- och dillsky.
Gentil Hugel 2013, Hugel et Fils, Alsace, Frankrike

Pocherad hälleflundra med kapris, tomat, färska örter, brynt smör och riven fänkål.
Hofstätter Pinot Grigio 2013, J. Hofstätter, Alto Adige, Italien

Vaktel med puylinser och viltfärs smaksatt med gåslever och pistagenötter. Rödvinsås.
Réserve Speciale Pinot Noir, 2013, Languedoc-Roussilon, Frankrike

Kalvkotlettrad fylld med kantarellmousse. Rostad lök och Madeirasky.
Paul Dolan Zinfandel, 2012, Mendocino County, Kalifornien

Kronhjortsytterfilé (tillagad på 54 grader) med rostad butternut pumpa och mustig viltsås.
Perbacco Nebbiolo 2011, Vietti, Pimeonte, Italien

Renkalvstek med kantarell- och sherrysås. Gotländska rotfrukter.
Ripassa Valpolicella Superiore 2010, Zenato, Veneto, Italien

 

Desserter

Citronbavaroise med kanderad fänkål och maräng.
Château Gravas 2010, Barsac/Sauternes, Frankrike

Valrhona chokladmousse smaksatt med svensk flaggpunsch. Rosmarin- och apelsinskorpa.
Beaumes de Venise 2011, Maison Nicolas Perrin, Rhône, Frankrike

Honungs- och limemarinade jordgubbar med vår vaniljglass. (april-juni)
Moncalvina Moscato d’Asti 2013, Coppo, Piemonte, Italien

Violpannacotta med björnbär.
Château Gravas 2010, Barsac/Sauternes, Frankrike

Vit chokladparfait med havreströssel.

Äpplemoussetårta på kex- och timjanbotten med havresmulor.

Osttallrik
Komplettera gärna middagen med Vasas ekologiska svenska osttallrik med hjortronmarmelad och ekologiska druvor. Serveras med hembakat fruktbröd.
Taylor´s Late Bottled Vintage, 2010

 *Viner under rätterna är vårt förslag och ingår inte i menypriset. Se vinlista för övriga alternativ.