Vällagad och mysig julmiddag på Vasamuseet 2023

20 november till 20 december

Till årets julmeny har vi handplockat råvaror från närliggande gårdar och från leverantörer i norr och satt ihop våra julfavoriter med klassiska svenska smaker. Allt är lagat från grunden med ekologiskt fokus av köksmästare Niklas Erneberg och hans skickliga kockar. Anders Cedermark, restaurangchefen, har kryddat en snaps själv (dill, citron och fänkål) och dessutom plockat ihop trevliga viner och annan dryck för de som önskar (se separat dryckeslista).
Vi serverar julmiddagen vid bordet, på våra ekplankor, förutom varmrätten som kommer på tallrik.

Innan middagen serverar vi ett glas hemgjord vit glögg och pepparkaka

Stämning, smakrikt och hållbart

Julbordet är komponerat med fokus på upplevelse, smak och hållbarhet. Noga utvalda råvaror från närliggande gårdar och producenter ligger till grund för våra julfavoriter med klassiska svenska smaker.

Vasa helt för er själva?

Boka hela Restaurangen (35-120 pers) eller hela Skeppshallen (10-500 pers) om ni vill sitta helt själva (hyra tillkommer).

Visning av skeppet Vasa

Vi arrangerar visning av skeppet Vasa. Pris på förfrågan.

Välkomna att fira julen hos oss på Vasamuseets Restaurang