Kommendörsmeny

Förrätt;
Löjrom från Kalix med Västerbottenmousse, syrad rödlök, dillolja och tunnbrödskrisp
2017 Sancerre Blanc ”Le Mont”, Foucher LeBrun, Loire, Frankrike

Varmrätt;
Smörbakad, lättrimmad marulk med rostad rotselleripuré, havskräftsås smaksatt med ostron.
Potatischips och dillblommor
Pouilly-Fumé ”Villa Paulus” 2015, Masson-Blondelet, Loire, Frankrike, ekologisk

Eller

Ugnsbakad hjortytterfilé med murkelduxelle, grönkål, smördegsflarn, rödvinssky och potatiskaka
Poggio ai Grilli, Chianti Classico DOCG, Tenuta san Jacopo, 2014, Italien, ekologisk

*Under maj till och med september ersätts hjorten av;
Svenska kalventrecôte med smörbakade majrovor, tryffelvelouté,
italiensk nyriven tryffel och sommargrönsaker
Barbera d´Alba, Albino Rocca, Piemonte, 2017, Italien, ekologisk

Dessert;
Vaniljpannacotta med havtornscurd, maräng, chokladbrowniesmulor,
rårörda havtorn och havtornssorbet

980 kr. exklusive moms

Dessa priser gäller för middag i Skeppshallen.

För middag i Restaurangen; -107 kr. exklusive moms.

2 rätter -44:-

Komplettera gärna middagen med Vasas ekologiska svenska osttallrik från närbelägna gårdarmed hjortronmarmelad och vindruvor.
Serveras med hembakat fruktbröd. 130:- per person.

Hela sällskapet äter samma meny förutom de som har allergener. Detta ska beställas senast 2 veckor innan middagen. Meny och antalet gäster ska konfirmeras 1 månad innan arrangemanget

Med reservation för eventuella ändringar och årgångsbyten

12 % moms tillkommer på ovanstående priser.