Kaptensmiddag

Förrätt;
Hummerstjärt med yuzumajonnäs, surdegskrutonger, finländska örter och blommor
Hofstätter Pinot Grigio 2016, J. Hofstätter, Alto Adige, Italien

Eller

Bakad rotselleri med syrade kantareller, rökt renröra, picklade lingon och rivet, torkat renkött från Tornedalen
Irony Small Lot Reserve Pinot Noir 2016, Kalifornien

Varmrätt;
Gösfilé från Hjälmaren med svamp- och mandeltäcke, palsternackspuré,
pak choi, forellrom och citronsås
Chablis 1:er Cru, Vau Ligneau, 2016, Frankrike

Eller

Långsamt bakat högrev med rökt oxbringa, anklevermousse, små skogschampinjoner,
pärllök, jordärtskockschips, rödvinssås och tryffelpuré
“Le Palé”, Valpolicella Ripasso Superiore 2014, Veneto, Italien

Dessert;
Hyllning till Gotland; Saffranspannacotta med salmbärsparfait och rårörda salmbär

*Under juni till och med augusti ersätts Gotlandsdesserten av;

Färska jordgubbar i apelsinlag, gräddfilsglass och jordgubbssmulor

905 kr. exklusive moms

Dessa priser gäller för middag i Skeppshallen.

För middag i Restaurangen; -107 kr. exklusive moms.

2 rätter -44:-

Komplettera gärna middagen med Vasas ekologiska svenska osttallrik från närbelägna gårdar med hjortronmarmelad och vindruvor.
Serveras med hembakat fruktbröd. 130:- per person.

Hela sällskapet äter samma meny förutom de som har allergener. Detta ska beställas senast 2 veckor innan middagen. Meny och antalet gäster ska konfirmeras 1 månad innan arrangemanget

Med reservation för eventuella ändringar och årgångsbyten

12 % moms tillkommer på ovanstående priser.