Välkommen till Vasamuseets Restaurang

Vanliga frågor & svar

Frågor om middagsarrangemang

I Restaurangen kostar en trerätters meny från 718 SEK och uppåt. I Skeppshallen ca 120 SEK dyrare. Priser inkl. moms. Vi har även billigare alternativ vid stående arrangemang, såklart.
Absolut! Upp till 2 000 gäster i Skeppshallen och 250 i Restaurangen. Varför inte prova vår buffettallrik eller något från vår cocktail meny.
Vi kan ta emot 800 sittande gäster i Skeppshallen och 150 i Restaurangen.
Allt från fyra gäster till 20 vid varje bord. Besök vårt bordsplaceringsprogram; så får Ni en uppfattning på hur det funkar. Vi har även fyrkantiga bord med 8 gäster vid varje. Max 184 gäster.
Dryck ingår inte i våra menyer. Bokaren väljer själv (och vi kan såklart hjälpa till) med vilken dryck och hur mycket vi får servera under kvällen. Vi vill inte att gästen ska betala för dryckespaket om det visar sig att antalet gäster inte når upp till vad de bokat för. Vi ger förslag på våra menyer vilket vin som passar till vilken rätt. Se vår vinlista här
Nej, tyvärr. Det gör det inte.
Ja. Vid beställningar med färre än 35 personer tillkommer en extra avgift om 4800 kr. Priser exklusive 25 % moms.
Lokalen ingår i arrangemanget till 01.00 utan att Restaurangen eller Vasamuseet debiterar något extra. Om ni önskar stanna längre, går det till kl. 03.00. Då debiterar Restaurangen 2800 SEK/timme för att täcka taxikostnader och övriga kostnader för personalen (ex. moms) och Vasamuseet 1 500 SEK/timme (momsbefriat).
Ja. Allt ingår i priset. Vill Ni att vi beställer runda bord med dukar och servetter och/eller ståbord ordnar vi det till en extra kostnad. Läs mer om vad som ingår här.
Vissa restriktioner finns i Skeppshallen med tanke på skeppets välbefinnande. Vi rekommenderar underhållning som passar i Skeppshallen. Önskar ni dans efter middagen sker detta i Restaurangen för max 250 gäster.
Eftersom vi har fullständiga rättigheter och ett fullvärdigt kök så tar vi hand om hela paketet.
Absolut. I restaurangen har vi en fullskalig bar och vill ni även ha en bar i Skeppshallen så ordnar vi det mot extra kostnad. Notera att vi bara har två kassor i Skeppshallen så det är risk för kö om många ska handla.
Vid bar och dans i restaurangen efter evenemang i Skeppshallen debiteras en startavgift om 8 000 kr (ex.moms) minus den totala barförsäljningen. Detta faktureras i efterhand. OBS! Bokning av bar och dans i restaurangen måste göras i god tid innan besöket för att inte lokalen ska bokas av annat sällskap./vc_accordion_tab]

Vasamuseets skeppshall har en konstant temperatur på 18 grader. Därför rekommenderas lite varmare klädsel och att gästerna blir informerade om detta i förhand. Vi har en del sjalar till låns, men inte så det räcker till alla gäster under stora arrangemang.
Vid middagar i Skeppshallen (beroende på antal gäster och arrangemang) bör Vasamuseet och Vasamuseets Restaurang disponera minst en timme efter stängning för att färdigställa lokalen. Öppettider Vinter (1/9-31/5): 10:00-17:00. Dvs. ankomsttid tidigast 18:00. Öppettider Sommar (1/6-31/8): 08:30-18:00. Dvs. ankomsttid tidigast 19:00. Notera att museet stänger 20.00 på onsdagar 1/9-31/5 så då gäller lite andra regler. Kontakta oss för råd inför din tidsplanering av kvällen.
Det finns en obemannad garderob i Vasamuseet. Rullgarderober med galgar och låsbara skåp finns tillgängliga. Eftersom ni abonnerar hela lokalen exklusivt så brukar det räcka. Vi erbjuder inte bemannad garderob då museet inte är byggt för detta. Vid behov kan bemannad garderob arrangeras i vår lilla filmsal med inhyrd utrustning. Denna utrustning samt bemanning av garderob arrangeras av beställaren.
Vi rekommenderar dessa alternativ i Skeppshallen: 1. Direkt innanför entrén på plan 4. Passar mindre sällskap (max 100 gäster) som vill ha drinken direkt vid ankomst med hela Vasa i blickfånget. 2. På plan 6, med vy över såväl skepp som museum för sällskap upp till 500 gäster. 3. På plan 2, kölplan. Där får man se Vasa från kölen. 300 gäster kan ta drink där. I Restaurangen finns en bar där man tar drinken och såklart på vår veranda när vädret tillåter.
Ett mycket uppskattat inslag under kvällen är att få ta del av en visning av Vasa. Visningar ingår i alla våra arrangemang i Skeppshallen upp till 400 gäster. Vid större arrangemang erbjuder vi istället utposterade guider som finns tillgängliga för frågor under fördrink.
Vasamuseet beräknar max 35 personer per guide. Om Ni vill ha mindre grupper så ordnar vi det mot en extra kostnad.
Alla våra guider talar svenska och engelska. För övriga språk (Tyska, Franska, Spanska osv.) bokas på förfrågan och kan bekräftas först 2 veckor innan det planerade arrangemanget. Kontakta Vasmuseets Evenemangskontor för mer information.
Våra visningar är ca 30 minuter. Tidsåtgången för drink och visning innan middagen är ca en timme.
Det avgör ni i samråd med oss. Vi brukar föreslå att ni börjar med visningen för att underlätta uppdelningen av gästerna om gästerna anländer i samlad trupp. Kommer gästerna på egen hand är det oftast bäst att börja med fördrink och därefter visningar.
I museets arrangemang ingår lokalen till 01.00, entréavgifter, museivärdar, guider, lokalvård samt enklare PA för tal, ljussättning för scen, projicering av. t.ex. logotyp i museet, personligt välkomstmeddelande, fotogenlampor utanför entré samt röda mattor. För mer information om vår utrustning som ingår klicka här.
Absolut. Det finns en pir ca 100 meter från entrén där båtar lägger till. Ett utsökt sätt att börja kvällen på.
På mat, kaffe och vatten är momsen 12%. På alkoholhaltiga drycker 25%.
Ja, vi accepterar alla kreditkort. Ibland har vi problem med att ta utländska Maestro, dock.
Alla saker som hittas eller lämnas in kommer till informationsdisken på museet, tel.08-519 558 10 eller guidedisken.vasa@maritima.se
Ja, museet och Restaurangen är tillgängliga för alla oavsett funktionsmöjlighet.
Ja, ett öppet och kostnadsfritt trådlöst nätverk finns i museet och restaurangen.
Vasamuseet upplåts inte, med anledning av Vasas bevarande, för evenemang som kräver omfattande utrustning, förändringar eller tillbyggnader. Läs mer här för teknisk specifikation
Vasamuseet (Skeppshallen) hyrs ut till företag, organisationer, föreningar, privatpersoner m.fl. för i första hand banketter eller liknade arrangemang. Museet lämpar sig inte för mässor, utställningar, presskonferenser, försäljning, lanseringar och liknade verksamhet.
Ja, vid evenemangen i Skeppshallen tillhandahåller museet med entrépersonal.