Välkommen till Vasamuseets Restaurang

Godare, nyttigare och mer miljömedvetet

På Vasamuseets Restaurang tänker vi både på miljö och djur därför är vårt kött, våra grönsaker och mejeriprodukter närproducerade och till stor del ekologiska. Vi är noga med att transporter, förpackningar, rengöringsmedel, med mera, har så lite inverkan på miljön som möjligt.

I framtiden hoppas vi kunna öka användandet av ekologiskt producerade råvaror och målet är att minska de miljöfarliga utsläppen vid transporter till Vasamuseets Restaurang. På detta sätt vill vi bidra till ett bättre och mer hållbart klimat.

Några exempel på dem vi samarbetar med idag; Orto Novo, Hagby Gård, Ejmunds Gård, Warbrokvarn, Lantmännen som värnar om alla små gårdar och leverantörer, Eko fisk som är miljöcertifierade, Tornedalica Special för vårt renkött. Dessutom har vi ett brett sortiment av ekologiska viner på vår lista och vårt kaffe är naturligtvis ekologiskt.