Välkommen till Vasamuseets Restaurang

Meny: Kaptensmiddag

Höst/Vintermeny 1/9-15/4
*Vår/sommar 15/4-30/9

Kaptensmiddag

Viner under rätterna är vårt förslag och ingår inte i menypriset. Se vinlista för övriga alternativ. Notera att priserna under menyerna är exklusive 12 % moms.

Förrätt;

Lenrimmad ekologisk Norsk lax med rostad kummin, äggsås, citrongelé, dillkräm och skott
Michel Lynch Blanc Nature 2016, Bordeaux, Frankrike eko. / Petit Albet blanc 2016, Xarel·lo, Chardonnay, Spanien, ekologisk

 

*Förrätt vår/sommar;

Tunt skivad kalv entrecôte med Dijonnaise, 63 gradigt ägg, skottsallad och krutonger
Ara Pinot Noir, Marlborough, Nya Zeeland, ekologisk / Irony Small Lot Reserve Pinot Noir 2014, Kalifornien

Varmrätt;

Ångad och lättrimmad hälleflundra, skrei eller torsk (beroende på säsong) med handskalade räkor, gurka, hummersås och Gotlandspotatis
Domaine Bertrand Petit Chablis, Chardonnay, Bourgogne, 2015, ekologisk / Le Versant Chardonnay, 2105, Frankrike

*Varmrätt höst/vinter;
Bakad rådjursfilé med brysselkål, päron, valnötter, mörk kalvsky smaksatt med rökt oxmärg och rostade rotsaker
“Le Palé”, Valpolicella Ripasso Superiore 2014, Veneto, Italien / Fincas Patagonicas Zolo Malbec, Argentina, ekologisk

 

Dessert;

Vanilj bavaroise med rostad mandel, rårörda hjortron och hjortrongelé

830 kr. exklusive moms

Dessa priser gäller för middag i Skeppshallen.

För middag i Restaurangen; -107 kr. exklusive moms.

2 rätter -44:-

Komplettera gärna middagen med Vasas ekologiska svenska osttallrik från närbelägna gårdar med hjortronmarmelad och vindruvor. Serveras med hembakat fruktbröd. 130:- per person.

12 % moms tillkommer på ovanstående priser.