Välkommen till Vasamuseets Restaurang

Meny: Kaptensmiddag

Höst/Vintermeny 1/9-15/4
*Vår/sommar 15/4-30/9

Kaptensmiddag

Viner under rätterna är vårt förslag och ingår inte i menypriset. Se vinlista för övriga alternativ. Notera att priserna under menyerna är exklusive 12 % moms.

Förrätt;
Råbiff med forellrom, syltade hjortron, krassekräm och friterad kapris

*Förrätt vår/sommar;
Portergravad entrecôte med picklade vårprimörer, ett 63 graders ägg och krasse

Varmrätt;
Ångad och lättrimmad hälleflundra med lättrökt pilgrimsmussla, Gotlandsrödbetor, pepparrot och citronbrynt smör
Chablis 2015, Joseph Drouhin, Bourgogne, Frankrike

Dessert;
Svensk tiramisu på sockerkaka, äppelkompott, mascarpone och romrussin

795 kr. exklusive moms

Dessa priser gäller för middag i Skeppshallen.

För middag i Restaurangen; -134 kr. exklusive moms.

2 rätter -44:-

Komplettera gärna middagen med Vasas ekologiska svenska osttallrik från närbelägna gårdar med hjortronmarmelad och vindruvor. Serveras med hembakat fruktbröd. 130:- per person.

12 % moms tillkommer på ovanstående priser.