Välkommen till Vasamuseets Restaurang

Meny: Lunchförslag

Lunchförslag 2017

Förrätter;
Dagens soppa.
95:-

Toast Skagen
Handpillade räkor med majonnäs, dill och citron toppad med löjrom från Kalix och smörstekt toast
145:-

Ört- och vitlöksgravad strömming med Gotlandspotatis. Kummin- och fänkålsknäcke
115:-

Fläskläggsterrin med grovkornig senap, kanderat äpple och syrad rödlök
125:-

Varmrätter;
Lättrimmad ångad torskrygg med pepparrot, handskalade räkor, ett 63 graders ägg och brynt smör
275:-

Hel stekt rödtunga ”meunière” med brynt smör hollandaise, friterad persilja och Gotlandspotatis
235:-

Kall inkokt lax med pressgurka, dillmajonnäs, citron och Gotlandspotatis
185:-

Långkokt högrev i rödvin med sidfläsk, champinjoner, smålök och mandelpotatispuré
195:-

Hel minikyckling med säsongens grönsaker och rödvinsås smaksatt med apelsin
255:-

Rostbifflock Från Ejmunds Gård med lökpuré, lökringar, Madeirasky och dragonstomp
265:-

Desserter;
Crème brûlée på hjortron
85:-

Hallonpannacotta med rostad vit choklad
95:-

Brownie med kolakräm, rostade cashewnötter och vaniljsmetana
105:-

Vi serverar endast en meny per sällskap och vi kan även tillgodose kostavvikelservid förfrågan. Minimum 10 personer för ovanstående menyer

Dagens rätt;
Måndag – Fredag; 161: –
Lördag/Söndag; helgdag; 183: –

Våra handgjorda köttbullar med gräddsås, rårörda lingon och pressgurka
Måndag – fredag; 170:-
Lördag – söndag, helgdag; 190:-

I alla priser ingår smör, bröd, sallad, kaffe och kaka samt 1st. mineralvatten eller lättöl

För extra mineralvatten eller lättöl debiterar vi 25:-

12 % moms tillkommer på ovanstående priser

Varje dag har vi köttbullar med gräddsås och lingon/dagens soppa/ dagens sallad/ dagens vegetariska/grillad smörgås samt ev. någon extra rätt.
Såklart också Pannkakor till barnen.

Vi har också en särskild meny för skolklasser. Ring eller maila oss för mer information.