Välkommen till Vasamuseets Restaurang

Veckans lunchmeny

Dagens Husman/Dish of the Day Vecka 50

Måndag 10/12
Lövbiff med grönpepparsås, stekt rösti och syltlök
Minute steak with green pepper sauce, fried rösti and pickled onion

Tisdag 11/12
Pocherad hälleflundra med pilgrimsmussla, kräftsås och inkokt fänkål
Poached halibut with scallop, cray fish sauce and preserved fennel

Onsdag 12/12
Brässerat lammlägg i rött vin med torkade oliver och tomater samt en Parmesanpolenta smaksatt med tryffel
Red wine braised knuckle of lamb with dried olives and tomatoes, Parmesan polenta flavoured with truffles

Torsdag 13/12
Ångad havskatt med stuvad surkål, rökt sidfläsk, rödlöksmarmelad, potatis- och timjanstomp
Steamed catfish with creamed sour cabbage, smoked belly pork, onion marmalade and potatoes with thyme

Fredag 14/12
Rosastekt kalvhare med filodegsbakade rotfrukter, Savoykål och rödvinsås
Baked loin of veal with filo baked root vegetables, Savoy cabbage and red wine sauce

Lördag & Söndag 15/12 – 16/12
Västerbotten- och kräftöverbakad laxfilé, hummersås, potatisstomp med örter
Cheese and crayfish overbaked filé of salmon with lobster sauce and mashed potatoes

Varje dag har vi Vasas egna köttbullar med gräddsås och lingon/dagens soppa/ dagens sallad/ dagens vegetariska/grillad smörgås samt ev. någon extra rätt. Priset ligger på 95-165 SEK.

Såklart också Pannkakor till barnen.

Every day we have Vasa’s meatballs with cream sauce and lingon berries/ today’s soup / today’s salad / today’s vegetarian / grilled sandwich and sometimes an extra dish.
95-165 SEK per dish.

Of course, Pancakes for the kids to.