Välkommen till Vasamuseets Restaurang

Veckans lunchmeny

Dagens Husman/Dish of the Day Vecka 31

Torsdag 2/8
En hel liten kyckling med sommargrönsaker och citronmajonnäs
Whole summer chicken with vegetables and lemon mayonnaise

Fredag 3/8
Halstrad tonfisk med hjärtsallad, bakade tomater, färskpotatis och Parmesankräm
Quickly fried tuna fish with heart salad, baked tomatoes, new potatoes and Parmesan cream

Lördag & Söndag 4/8 – 5/8
Lammentrecote med ratatouille och örtrostad potatis
Lamb entrecôte with ratatouille and herb roasted potatoes

 

Dagens Husman/Dish of the Day Vecka 32

Måndag 6/8
Fisk- och skaldjursqueneller med räksås, fänkål, spenat och färskpotatis
Fish and shellfish dumplings with shrimp sauce, fennel, spinach and season potatoes

Tisdag 7/8
Kokt färsk oxbringa med sommarkål, knippmorötter, majrova, buljong från bringan och nyriven pepparrot
Cooked brisket of beef with summer cabbage, carrots, turnip, stock from the brisket and fresh horseradish

Onsdag 8/8
Presa från Doroc-gris med pepparonata och rostad färskpotatis
Presa from doroc pig with pepparonata and roasted season potatoes

Torsdag 9/8
Ångad jumbosejfilé med stuvade sommargrönsaker och stenbitsrom
Steamed filet of coalfish with creamed summer vegetabales and catfish caviar

Fredag 10/8
Kycklingbröst från Knäred med sommargrönsaker och dragonsås
Swedish chicken breast with summer vegetables and tarragon sauce

Lördag & Söndag 11/8 – 12/8
Lammracks med rostad aubergine, rostad vitlökskräm och ruccola- och parmesansallad
Lamb racks with roasted eggplant, roasted garlic cream and a arugula and Parmegana salad

 

Dagens Husman/Dish of the Day Vecka 33

Måndag 13/8
Kalvfärsbiff med sommarkål, kålsky, syrade kantareller och lingon
Veal pattie with summer cabbage, cabbage gravy, pickled chanterelle mushrooms and lingon berries

Tisdag 14/8
Kaviarströmmingslåda med potatispuré, syrlig dill- och spenatsallad
Baltic herring and caviar bake with potato puree, pickled dill and spinach sallad

Onsdag 15/8
Lammfärsjärpar med fetaostkräm, spenat, Nice-oliver, paprika och färskpotatis
Lamb quenelles with Feta cheese cream, spinach, Nizza olives, bell pepper and season potatoes

Torsdag 16/8
Friterad torskfilé med dansk remoulade och dillslungad färskpotatis
Fried filet of cod with Danish remoulade and dill potatoes

Fredag 17/8
Ovanlår av majskyckling med rostad paprikasås, fänkål, spenat och färskpotatis
Corn fd chicken thigh with roasted bell pepper sauce, fennel, spinach and season potatoes

Lördag & Söndag 18/8 – 19/8
Steak Minute med syrlig tomatsallad, rostad sötpotatis och Café de Paris-smör
Steak Minute with a sourish tomato salad, roasted sweet potatoes and
Café de Paris-butter

 

Dagens Husman/Dish of the Day Vecka 34

Måndag 20/8
Havets wallenbergare med sockerärtor, forellrom och färskpotatis
Sea food pattie with sugar snaps, trout caviar and season potatoes

 

Varje dag har vi Vasas egna köttbullar med gräddsås och lingon/dagens soppa/ dagens sallad/ dagens vegetariska/grillad smörgås samt ev. någon extra rätt. Priset ligger på 95-165 SEK.

Såklart också Pannkakor till barnen.

Every day we have Vasa’s meatballs with cream sauce and lingon berries/ today’s soup / today’s salad / today’s vegetarian / grilled sandwich and sometimes an extra dish.
95-165 SEK per dish.

Of course, Pancakes for the kids to.