Välkommen till Vasamuseets Restaurang

Veckans lunchmeny

Matsedel/Dish of today Vecka 29
Fredag 21/7
Panerad rödspätta med tartarsås och dillslungad färskpotatis
Panfried plaice with sauce tartar and dill cooked new potatoes

 

Lördag 22/7 och Söndag 23/7
Lammlägg med syrlig dillsås och rotfrukter
Knuckle of lamb with sweet and sour dill sauce and root vegetables

Matsedel/Dish of today Vecka 30

Måndag 24/7
Stekt njurtapp (nötbiff) med Västerbottenstomp, lök och rödvinsås
Fried Skirt steak with mashed potatoes and cheese. Red wine sauce

 

Tisdag 25/7
Mejramkorv med surkål och Dijonsenap
Marjoram sausage with saur kraut and Dijon

Onsdag 26/7
Stekt panerad strömming med kaviar och dill. Potatispuré och skirat smör
Fried breaded Baltic herring with caviar and dill. Potato puree and melted butter

 

Torsdag 27/7
Majskycklinglår med sommarprimörer och Parmesankräm
Cornfed chicken leg with summer vegetables and Parmesan Cream

 Fredag 28/7
Fisk- och skaldjurs queneller med läkfräst spenat och vittvinsås med forellrom
Fish and shellfish quenelles with fried spinach and white wine sauce with trout roe

Lördag 29/7 och Söndag 30/7
Kalvrostbiff med potatissallad och ramslöks hollandaise
Roast beef of veal with potatoe salad and ramson hollandaise

 


Varje dag har vi vår egna köttbullar med gräddsås och lingon/dagens soppa/ dagens sallad/ dagens vegetariska/grillad smörgås samt ev. någon extra rätt.

Såklart också Pannkakor till barnen.