Välkommen till Vasamuseets Restaurang

Meny: Kommendörs meny

Höst/Vintermeny 1/9-15/4
*Vår/sommar 15/4-30/9 

Kommendörs meny

*Viner under rätterna är vårt förslag och ingår inte i menypriset. Se vinlista för övriga alternativ. Notera att priserna under menyerna är exklusive 12 % moms.

Förrätt;
Löjrom från Kalix med Västerbottenskräm, kavringsmulor, rädisor, dillolja och syrad rödlök

Varmrätt;
Sotad och urbenad hjortsadel med pumpakräm, björnbärssås och picklade björnbär
Serveras med rostad pumpa, kantareller och grönkål

*Varmrätt vår/sommar;
Mjukbakad kalvfilé med kalvsky, hummermajonnäs och vit sparris Serveras med vårprimörer och tryffel
Hunters Pinot Noir 2013, Marlborough, Nya Zeeland

Dessert;
Valrhona choklad bavaroise med hjortronsorbet, hjortronmylta och rostad mandel

På våren servera vi hallon i stället för hjortron

853 kr. exklusive moms

Dessa priser gäller för middag i Skeppshallen.

För middag i Restaurangen; -134 kr. exklusive moms.

2 rätter -44:-

Komplettera gärna middagen med Vasas ekologiska svenska osttallrik från närbelägna gårdarmed hjortronmarmelad och vindruvor. Serveras med hembakat fruktbröd. 130:- per person.

12 % moms tillkommer på ovanstående priser.