Välkommen till Vasamuseets Restaurang

Meny: Kommendörsmeny

Höst/Vintermeny 1/9-15/4
*Vår/sommar 15/4-30/9 

Kommendörsmeny

*Viner under rätterna är vårt förslag och ingår inte i menypriset. Se vinlista för övriga alternativ. Notera att priserna under menyerna är exklusive 12 % moms.

Kommendörs meny

Förrätt;

Löjrom från Kalix med Västerbottenskräm, kavringsmulor, rädisor, dillolja och syrad rödlök Corvers Kauter Terra 50, Riesling, Tyskland, ekologisk / Ara Single Estate, Sauvignon Blanc, Nya Zeeland, ekologisk

Varmrätt;

Sotad och urbenad hjortsadel med pumpakräm, björnbärssås och picklade björnbär

Serveras med rostad pumpa, kantareller och grönkål Gemstone Shiraz, Gemtree, McLaren Vale, Australien, ekologisk / Badia a Coltibuono Chianti Classico 2014, Toscana, Italien

 

*Varmrätt vår/sommar; Kalventrecôte med vit sparris, tryffelvelouté och sommargrönsaker (färskpotatis, blomkål och rädisor) Hunter’s Pinot Noir 2013, Hunter’s Wines, Marlborough, Nya Zeeland / Ara Pinot Noir, Marlborough, Nya Zeeland, ekologisk

Dessert;

Choklad brownie med vit choklad mousse, kanderad mandel och blåbärssorbet

875 kr. exklusive moms

Dessa priser gäller för middag i Skeppshallen.

För middag i Restaurangen; -107 kr. exklusive moms.

2 rätter -44:-

Komplettera gärna middagen med Vasas ekologiska svenska osttallrik från närbelägna gårdarmed hjortronmarmelad och vindruvor. Serveras med hembakat fruktbröd. 130:- per person.

12 % moms tillkommer på ovanstående priser.