Välkommen till Vasamuseets Restaurang

Meny: Styrmans Meny

Höst/Vintermeny 1/9-15/4
*Vår/sommar 15/4-30/9

Styrmans Meny

*Viner under rätterna är vårt förslag och ingår inte i menypriset. Se vinlista för övriga alternativ. Notera att priserna under menyerna är exklusive 12 % moms.

Förrätt;

Älgtjälknöl gjord på svensk älgfilé med svampkräm, picklade hjortron och björnbärskrutonger
Hunter’s Pinot Noir 2013, Hunter’s Wines, Marlborough, Nya Zeeland

*Förrätt april-juni;

Vit sparris med citroninlagd silverlök, majonnäs smaksatt med rökt fläsk och finska örter

Corvers Kauter Terra 50, Riesling, Tyskland, ekologisk

Varmrätt;

Bakad fjällröding med messmörsås, kantareller, picklade lingon och dill.
Potatispuré smaksatt med svartrot

Soave Classico 2014, Pieropan, Veneto, Italien / Macon-Villages Vielles Vignes 2016, Bourgogne

 

*Varmrätt vår/sommar;

Smörbakad gösfilé med ängsyrasås, grön sparris, forellrom och Gotlandspotatis
Pieropan Soave Classico 2015, Pieropan, Veneto, Italien / Hunters Pinot Noir 2013, Wairau Valley, Nya Zeeland

Dessert;

Pistageparfait med Valrhona chokladmousse och hallonsås

*Dessert vår/sommar;

Svenska jordgubbar med röda vinbär, flädersorbet, maräng och jordgubbssmulor

765 kr. exklusive moms

Dessa priser gäller för middag i Skeppshallen. 


 För middag i Restaurangen; -107 kr. exklusive moms.

2 rätter -44:-

Komplettera gärna middagen med Vasas ekologiska svenska osttallrik från närbelägna gårdar med hjortronmarmelad och vindruvor. Serveras med hembakat fruktbröd. 130:- per person.

12 % moms tillkommer på ovanstående priser.