Välkommen till Vasamuseets Restaurang

Meny: Styrmans Meny

Höst/Vintermeny 1/9-15/4
*Vår/sommar 15/4-30/9

Styrmans Meny

*Viner under rätterna är vårt förslag och ingår inte i menypriset. Se vinlista för övriga alternativ. Notera att priserna under menyerna är exklusive 12 % moms.

Förrätt;
Souvas med enbärssyltade kantareller, kräm på skogschampinjoner, friterad svartkål och torkade tranbär
Atypique 2015, Domaine de la Cendrillon, Corbières, Frankrike

*Förrätt vår/sommar;
Vit sparris med ramslökshollandaise och svensk lufttorkad gårdsskinka
Laforet Chardonnay 2014, Joseph Drouhin, Bourgogne, Frankrike/
RK Riesling Trocken, Reichgraf von Kesselstatt 2015, Mosel, Tyskland

Varmrätt;
Halstrad gösfilé med grönärtspuré, Champagnesås smaksatt med gräslök och forellrom, krispig krasse, bondbönor och dillslungad Gotlandspotatis
Pouilly-Fumé ”Villa Paulus” 2013, Loire, Frankrike / Soave Classico 2014, Pieropan, Veneto, Italien

Dessert;
Vaniljpannacotta med inkokt morot, havtornssås och kanderad mandel

*Dessert vår/sommar;
Svenska jordgubbar med röda vinbär, flädersorbet, maräng och jordgubbssmulor

781 kr. exklusive moms

Dessa priser gäller för middag i Skeppshallen. 


 För middag i Restaurangen; -134 kr. exklusive moms.

2 rätter -44:-

Komplettera gärna middagen med Vasas ekologiska svenska osttallrik från närbelägna gårdar med hjortronmarmelad och vindruvor. Serveras med hembakat fruktbröd. 130:- per person.

12 % moms tillkommer på ovanstående priser.