Välkommen till Vasamuseets Restaurang

Meny: Matros Menyn

Höst/Vintermeny 1/9-15/4
*Vår/sommar 15/4-30/9

Matros Menyn

Viner under rätterna är vårt förslag och ingår inte i menypriset. Se vinlista för övriga alternativ. Notera att priserna under menyerna är exklusive 12 % moms.

Förrätt;
Skagen på vårt vis med räkor i citronolja, dillmajonnäs, kavringskrutonger och Kalixlöjrom
Hunter´s Sauvignon Blanc 2015, Marlborough, Nya Zeeland

Varmrätt;
Marinerad och rödvinsbrässerad oxkind med halstrad anklever och rotfrukter Serveras med mandelpotatispuré smaksatt med tryffel

*Varmrätt vår/sommar;
Rostlock från Ejmunds gård bakat på 52 grader med ramslökskräm, späd grön sparris, oxsky med märgsmör och gräslöksslungad färskpotatis. Le Palé Valpolicella Ripasso Superiore 2014, Veneto, Italien

Dessert;
Tarte med röda bär, hallonpannacotta, jordgubbsmaräng, citroncurd, jordgubbsgelé och vit choklad

                                                                                        763 kr. exklusive moms

Dessa priser gäller för middag i Skeppshallen.

För middag i Restaurangen; -134 kr. exklusive moms.

2 rätter -44:-

Komplettera gärna middagen med Vasas ekologiska svenska osttallrik från närbelägna gårdar med hjortronmarmelad och vindruvor. Serveras med hembakat fruktbröd. 130:- per person.

12 % moms tillkommer på ovanstående priser.