Välkommen till Vasamuseets Restaurang

Meny: Matrosmenyn

Höst/Vintermeny 1/9-15/4
*Vår/sommar 15/4-30/9

Matrosmenyn

Viner under rätterna är vårt förslag och ingår inte i menypriset. Se vinlista för övriga alternativ. Notera att priserna under menyerna är exklusive 12 % moms.

Förrätt;

Skagen på vårt vis med räkor i citronolja, dillmajonnäs, kavringskrutonger och Kalixlöjrom
Corvers Kauter Terra 50, 2016, Riesling, Tyskland, ekologisk / Hunter´s Sauvignon Blanc 2015, Marlborough, Nya Zeeland

 

Varmrätt;

Mjukbakad oxfilé med äppelsky, tryffel, friterad grönkål och karamelliserad jordärtskocka
Irony Small Lot Reserve Pinot Noir 2014, Kalifornien / “Le Palé”, Valpolicella Ripasso Superiore 2014, Veneto, Italien

 

*Varmrätt vår/sommar;

Hel vårkyckling med säsongens bönor, rostad blomkål, rödvinsås smaksatt med ekologisk anklever. Serveras med palsternackspuré
Ara Single Estate, Pinot Noir, Marlborough, Nya Zeeland, eko. / Hunter´s Sauvignon Blanc 2015, Marlborough, Nya Zeeland

Dessert;

Tarte med röda bär, hallonpannacotta, jordgubbsmaräng, citroncurd, jordgubbsgelé och
vit choklad
790 kr. exklusive moms

Dessa priser gäller för middag i Skeppshallen.

För middag i Restaurangen; -107 kr. exklusive moms.

2 rätter -44:-

Komplettera gärna middagen med Vasas ekologiska svenska osttallrik från närbelägna gårdar med hjortronmarmelad och vindruvor. Serveras med hembakat fruktbröd. 130:- per person.

12 % moms tillkommer på ovanstående priser.