Välkommen till Vasamuseets Restaurang

Meny: Jungmans Meny

Höst/Vintermeny 1/9-15/4
*Vår/sommar 15/4-30/9

Jungmans Meny

Viner under rätterna är vårt förslag och ingår inte i menypriset. Se vinlista för övriga alternativ. Notera att priserna under menyerna är exklusive 12 % moms.

Förrätt;
Gubbröra på vårt vis med Gotlands potatis, Norröna matjessill, rödlök, gräslök, gräddfil, 63-gradigt ägg, svartpeppar, körvel, dill och brynt smör Carlsberg Hof, mellanöl

Varmrätt;
Ballotine på kyckling från Knäred fylld med en mousseline på kantareller och vitlök. Serveras med savoykål, portvinssky och kastanjepuré
Hofstätter Pinot Grigio 2015, J. Hofstätter, Alto Adige, Italien

*Varmrätt vår/sommar;
Lamm x 2
Lammracks och lammtunnbringa med syrlig dillsås, primörmorötter och rostade jordärtskockor
Badia a Coltibuono Chianti Classico 2014, Toscana, Italien

Dessert;
Varm nyponsoppa serverad med vaniljparfait och mandelbiskvi

Dessert vår/sommar;
Kall raberbersoppa med vaniljpannacotta och krossade drömmar

737 kr. exklusive moms 

Dessa priser gäller för middag i Skeppshallen.

För middag i Restaurangen; -134 kr. exklusive moms.

2 rätter -44:-

Komplettera gärna middagen med Vasas ekologiska svenska osttallrik från närbelägna gårdar med hjortronmarmelad och vindruvor. Serveras med hembakat fruktbröd. 130:- per person.

12 % moms tillkommer på ovanstående priser