Välkommen till Vasamuseets Restaurang

Meny: Jungmans Meny

Höst/Vintermeny 1/9-15/4
*Vår/sommar 15/4-30/9

Jungmans Meny

Viner under rätterna är vårt förslag och ingår inte i menypriset. Se vinlista för övriga alternativ. Notera att priserna under menyerna är exklusive 12 % moms.

Förrätt;

Gubbröra på vårt vis med Gotlands potatis, Norröna matjessill, rödlök, gräslök, gräddfil,
63-gradigt ägg, svartpeppar, körvel, dill och brynt smör
Carlsberg Hof, mellanöl/ husets öl

Eller

Hummersoppa med mousseline på hummer och gös
Macon-Villages Vielles Vignes 2016, Vins Perrachon et Fils, Bourgogne, Frankrike

Varmrätt;

Ballotine på kyckling från Knäred fylld med en mousseline på höstens kantareller.
Serveras med savoykål, portvinssky och kastanjepuré
Ara Single Estate, Sauvignon Blanc, Nya Zeeland, ekologisk / Hofstätter Pinot Grigio 2015, J. Hofstätter, Italien

*Varmrätt vår/sommar;
Lamm x 2

Lammracks och lammtunnbringa med syrlig dillsås, primörmorötter och rostade jordärtskockor
Badia a Coltibuono Chianti Classico 2014, Toscana, Italien/ Ruberpan 2014, Pieropan, Veneto, Italien, ekologisk

Dessert;
Varm nyponsoppa serverad med vaniljparfait och mandelbiskvi

Dessert vår/sommar;
Kall rabarbersoppa med vaniljpannacotta och krossade drömmar

748 kr. exklusive moms

Dessa priser gäller för middag i Skeppshallen.

För middag i Restaurangen; -107 kr. exklusive moms.

2 rätter -44:-

Komplettera gärna middagen med Vasas ekologiska svenska osttallrik från närbelägna gårdar med hjortronmarmelad och vindruvor. Serveras med hembakat fruktbröd. 130:- per person.

12 % moms tillkommer på ovanstående priser