Julmiddag i Vasamuseets Restaurang 2023

 Gäller perioden 20/11 – 20/12 

Första sittning kl 12.00 och sista kl 14.00.

Till årets julmeny har vi handplockat råvaror från närliggande gårdar och från leverantörer i norr och satt ihop våra julfavoriter med klassiska svenska smaker. Allt är lagat från grunden med ekologiskt fokus av köksmästare Niklas Erneberg och hans skickliga kockar. Anders Cedermark, restaurangchefen, har kryddat en snaps själv (dill, citron och fänkål) och dessutom plockat ihop trevliga viner och annan dryck för de som önskar (se separat dryckeslista).

MENY

Innan middagen serverar vi ett glas hemgjord vit glögg och pepparkaka.

Första serveringen

Kokt potatis
Lök x 2
Syrad grädde
Skagenröra
Knäckebröd
Inlagd sill
Lagrad matjesill
Krämig Västerbottenssill
Kryddost i kuber
Gin- och enbärsgravad lax
Hovmästarsås

Andra serveringen

Surdegsbröd
Kycklinglårterrine
Dragonmajonnäs
Picklade lökar
Jordärtskockssoppa med örtolja

Tredje serveringen – det varma

Rödingfilé med potatis- och dillcigarr, Sandefjorsås med forellrom och gräslök
samt picklad romanesco och blomkål

Fjärde och sista serveringen – det söta

Tartlett på chokladkola med mascarpone
Apelsin- och kanelbrûlée
Vit chokladmousse med blåbärskompott

Menypris: 855 kr.

För frågor gällande visning av Vasaskeppet vänligen kontakta Vasamuseets evenemangskontor, tel: 08-519 548 70, måndag-fredag kl 9.00-12.00. E-post: bokningen.vasa@smtm.se

Vid ändring av antal gäster, vänligen se bifogade avbeställningsregler. Antalet gäster skall vara konfirmerat senast 1 månad före arrangemanget. Vi kan tillgodose kostavvikelser men dessa måste meddelas senast 2 veckor i förväg.

Vid beställningar med färre än 35 personer tillkommer en extra avgift om 6 400:-

Du kan även ladda ner våra priser och villkor här.

12 % moms ingår på ovanstående pris. Dryck tillkommer enligt separat dryckeslista. Med reservation för ev. ändringar.

I restaurangen kan vi erbjuda plats för upp till 150 sittande gäster.